DE WERKKOSTENREGELING (WKR) EN PERSONEELSFEESTEN

Blog

Geplaatst op woensdag 01 mei

Event Creators organiseert al 40 jaar personeelsfeesten op de meest prachtige locaties door heel Nederland, hieronder valt ook uw eigen werkplek. Personeelsfeesten kunnen sinds 2015 onder de Werkkostenregeling vallen, maar wat betekent dit voor uw personeelsfeest. Lees hier hoe u het kan toepassen en welk voordeel het u kan opleveren.  

WAT IS DE WERKKOSTENREGELING (WKR)?

De Werkkostenregeling (WKR) bestaat sinds 2015 en is verplicht voor elke werkgever. De WKR is in het leven geroepen om werkgevers de kans te bieden 1,2% van de totale loonsom (de vrije ruimte) belastingvrij in te zetten voor verstrekkingen en vergoedingen aan het personeel. Personeelsfeesten, kerstborrels, jubileumrecepties en een fiets van de zaak zijn hier voorbeelden van.

NIHILWAARDERING

Om te voorkomen dat aan het einde van het jaar alles in de vrije ruimte is geplaatst en er geen ruimte meer is voor het houden van een personeelsevent, zijn er bepaalde aspecten van het personeelsevent waar een nihilwaardering voor geldt.

Personeelsfeesten kunnen worden ondergebracht in de vrije ruimte en vallen binnen de 1,2% van de totale loonsom. U kunt als werkgever voorkomen dat uw personeelsfeest niet meer in de vrije ruimte past door het personeelsfeest op uw eigen werkplek te organiseren. Personeelsfeesten op eigen werkplek en de activiteiten die hier onder vallen, krijgen een nihilwaardering en zijn dus belastingvrij.  

WKR & EVENTS

In de meeste gevallen zijn evenementen voor werknemers te plaatsen in de WKR-regeling, maar wat valt nu precies binnen de vrije ruimte en wat valt onder de nihil waardering of krijgt een vrijstelling?

Nihilwaardering of vrijstelling:

  • Evenementen op eigen werkgebied
  • Evenementen met een grotendeels zakelijk karakter
  • Evenementen georganiseerd vanuit de personeelsvereniging

Binnen de vrije ruimte:

  • Evenementen op eigen werkplek
  • Evenement zonder grotendeels zakelijk karakter
  • Niet georganiseerd vanuit de personeelsvereniging


Het karakter van het evenement dat georganiseerd wordt is belangrijk. Is het karakter van het evenement voornamelijk zakelijk, dan krijgt het een gerichte vrijstelling of nihilwaardering. Is het karakter van het evenement voornamelijk feestelijk, dan valt het binnen de vrije ruimte. 


Het organiseren van een personeelsfeest op eigen werkplek is dus extra voordelig. Event Creators heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen en organiseren van personeelsfeesten op bedrijfslocaties. Wij geven u graag advies over hoe de Werkkostenregeling kan worden ingezet voor uw personeelsfeesten.

ONZE PARTNER DE JONG & LAAN HEEFT EEN handige whitepaper opgesteld met daarin alle informatie omtrent de Werkkostenregeling.

DOWNLOAD WHITEPAPER

MEER WETEN OVER DE WERKKOSTENREGELING?

Vraag het onze Event Advisor Desny. Desny kent de branche en is altijd op zoek naar de creatieve invullingen van live communicatie die aansluiten bij de doelstellingen van jouw merk of organisatie. 

Desny Steijnis - Event Advisor | 085-1053333

NEEM CONTACT OP APP OF BEL ONS!

brochure Event Creators


Informatie over onze aanpak en de mogelijkheden delen we graag! Vragen over ons bedrijf of benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

🕻 085-1053333 ✉ info@eventcreators.nl

Bedankt! Hieronder kun je jouw brochure downloaden! Voel je vrij om contact met ons op te nemen na het bekijken van de brochure.

verplicht veld
verplicht veld