Blog

Food trends & innovatie

Geplaatst op woensdag 29 mei

Event Creators gaat voor innovatie. Op onze evenementen willen wij onze gasten verrassen en ze een onvergetelijke ervaring bezorgen; door middel van activiteiten, feest en vooral door culinaire verrassingen. Omdat wij als eventbureau de catering in eigen huis hebben, kunnen we onszelf steeds blijven innoveren en nieuwe trends inzetten op de events.

Thom en Bart – toppers vanaf dag één – zijn betreft food trends en innovatie de kartrekkers. Thom is Junior Event Organiser en Bart Culinair entertainer. Zij vertellen jullie hoe Event Creators mee gaat met de trends, hoe zij door middel van foodinnovatie onze gasten verrassen en wat jullie de komende periode op onze events kunnen verwachten. Boys, take it away!

Bart, wat zijn de Food Trends van deze zomer?

Bart: ‘’Groente speelt een steeds grotere rol in ons eetpatroon. Vegetarisch is hot en mensen krijgen steeds meer bewustwording over de voetprint van de vleesindustrie. Niet geheel terecht vind ik, maar ik zie om me heen dat mensen steeds meer groente gaan eten. Er wordt bewuster omgegaan met het klimaat. Daarnaast zien we dat alcoholvrij bier steeds populairder wordt. Alle biermerken hebben al hun eigen alcoholvrije variant, maar alcoholvrije wijnen en gins verschijnen ook steeds vaker op de markt. Wij spelen hier op in door trends toe te passen in ons concept waar mogelijk.’’

Heren, waarom is food innovatie zo belangrijk voor jullie?

Thom: ‘’We willen ons continue blijven onderscheiden van onze concullega’s en proberen elke keer weer verder te gaan dan de verwachting. Om voorop te blijven lopen in de markt, zijn we dus continue bezig om te kijken hoe we kunnen innoveren. Wat vinden mensen over een half jaar helemaal cool? Dan moeten wij dat nu al hebben! We zijn continue onderzoek aan het doen naar wat de mensen verrast en proberen hier onze eigen draai aan te geven. We proberen de mensen zo elke keer weer op onze eigen manier te verassen.’’

Bart vult aan: ‘’We zijn wel steeds bezig met innovatie, maar het moet niet over de top zijn. We zijn bij Event Creators trots op onze eigen waarden. We staan voor onze Twentse kwaliteit en proberen verrassende elementen hierin te verwerken. Dat wil niet zeggen dat we zomaar in elke trend meegaan. Het moet wel passen bij ons als bedrijf en we moeten zeker weten dat het doeltreffend is; we doen niet zomaar iets.’’

Thom: ‘’De evenementenwereld verandert natuurlijk ook met de tijd mee. Aanvragen worden specifieker en we moeten onze Food & Beverage steeds innovatiever maken. Zo worden veel van onze concepten nu helemaal gespecialiseerd op het bedrijf en de doelgroep. We gaan op zoek naar de vraag achter de vraag. Waarom geeft het bedrijf dit feest nou precies? Gelukkig is Bart erg creatief en weten we samen met onze collega’s het DNA van het bedrijf altijd terug te laten komen in de foodbeleving. Zo had Bart voor onze klant Carel Lurvink (groothandel schoonmaakartikelen) een mobiele stikstofkar gemaakt, met een schoonmaakkar uit het magazijn van Carel Lurvink; een regelrechte hit. Je had die gezichten moeten zien toen de medewerkers hun eigen producten door de zaal zagen paraderen! Zo’n stikstofkar gebruiken wij graag op onze events, hiermee verrassen wij mensen ter plekke op een spectaculaire wijze. De stikstof zorgt ervoor dat we lekkere snacks maken met een bevroren laagje van chocolade of met dessertsaus.’’

Wat staat er bij Event Creators op de planning qua food innovatie?

Bart: ‘’We zijn afgelopen zomer bezig geweest om de food waste terug te dringen. Samen met mijn collega’s heb ik een formule ontwikkeld, waarbij ik ervoor kan zorgen dat ik precies genoeg kan inkopen voor bepaalde doelgroepen. Op deze manier gaan wij voedselverspilling zo veel mogelijk tegen. Bestaat de groep bijvoorbeeld uit een grote groep met hongerige kerels, dan is de kans groot dat zij meer consumeren dan een groep kinderen. Ook proberen we onze buffetten wat nauwkeuriger bij te vullen. Ze worden niet net als vroeger de hele avond continue bijgevuld, maar we houden nauwlettend in de gaten wanneer een item minder populair wordt. Op deze manier blijven we dus niet met volle buffetten achter.’’

Thom: ‘We zijn druk bezig om onze keuken en operatie te verduurzamen, zo zijn we bijna klaar met ons nieuwe afvalverwerkingssysteem. Al het afval van onze events wordt straks netjes gescheiden en het GFT-afval wordt samen met koffie prut omgezet in compost. Dit compost gebruiken wij vervolgens om onze kruiden te laten groeien. Zo wordt een groot deel van ons afval dus omgezet in nieuw voedsel. Onze koks zijn druk bezig met het verminderen van single-use plastics om ook ons plastic afval terug te dringen. Langzaam maar zeker begint dit zijn vruchten af te werpen. Toch is er nog steeds een lange weg te gaan.’’

Bart: ‘’We zijn sinds kort ook bezig met onze eigen Gin. Samen met een distillateur uit Groningen zijn we bezig met het brouwen van ons eigen stukje geluk. We willen een Gin-Tonic bar ontwerpen, die we kunnen inzetten op onze evenementen. Een trend waar wij door middel van de Event Creators wijze op inspelen. Eigenlijk al vanaf vorig jaar, maar de komende zomer gaat het helemaal uit zijn voegen barsten verwacht ik. Gin = hot!’’

Hebben jullie nog tips voor de mensen thuis?

Bart: ‘’Maak thuis eens een wok gerecht of curry met wat restjes uit de koelkast. Vaak liggen er nog genoeg overgebleven groenten en overige ingrediënten in de koelkast, die prima gebruikt kunnen worden voor een lekker gerecht. Daarnaast raad ik jullie aan om thuis enkele kruiden te laten groeien, of een kleine moestuin aan te leggen. Er is niks lekkerder dan je eigen groenten!’’

Thom: ‘’Koop lokaal! Er zijn zo veel prachtige Twentse streekproducten te koop hier, vaak dichterbij dan je denkt. Veel supermarkten hebben ze al in de schappen liggen, en geloof me: je proeft het verschil!’’

BENIEUWD NAAR EEN EVENT WAARBIJ ONZE CULINAIRE ENTERTAINERS UW GASTEN VERRASSEN?

Neem dan contact op met onze Event Advisor fleur. Zij kan u alles vertellen over het inzetten van food om uw gasten te verrassen! 

Fleur Fransen - Event Advisor | 085-1053309

NEEM CONTACT OP MET FLEUR

DOWNLOAD HIER
ONZE GRATIS BROCHURE

Informatie over onze aanpak en de mogelijkheden delen we graag met u. De brochure geeft u, naast de informatie op de website, een goed beeld van wie wij zijn en hoe wij evenementen aanvliegen. 

Vragen over ons bedrijf of benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 

085-1053333
info@event-creators.nl

Bedankt. De download is hieronder beschikbaar. Wees vrij om contact met ons op te nemen na het bekijken van de brochure.

Event_Creators_Brochure_2019.pdf

Download de brochure
verplicht veld
verplicht veld
verplicht veld
verplicht veld