HARRIE EN HANNIE DROSTE, OPRICHTERS VAN EVENT CREATORS

HARRIE EN HANNIE DROSTE, OPRICHTERS VAN EVENT CREATORS

Blog

Geplaatst op Tuesday 30 June

VEERTIG JAAR TROTS

Je ziet het vaak voorbij komen in onze uitspraken en op onze website: ‘ruim veertig jaar ervaring’. Al maar liefst veertig jaar bestaat Event Creators, maar hoe is het nou eigenlijk ontstaan? Hoe een stukje grond is omgetoverd tot een bekende evenementenlocatie. Over bijzondere momenten en spraakmakende anekdotes. Oprichters Harrie en Hannie Droste vertellen.

HOE IS EVENT CREATORS ONTSTAAN? 

Eigenlijk totaal per ongeluk. Hannie's ouders hadden een boerderijtje tegenover de huidige Methoeve en haar vader gaf elk van zijn drie kinderen een stuk grond. Aanvankelijk hadden we geen bestemming voor die grond. Harrie woonde al in Haarlem en dat leek de ideale woonplaats te worden. Maar Harrie kwam er steeds meer achter dat het stadsleven minder paste bij hem. En dus besloten we terug te gaan naar Twente. Het stukje geërfde grond kwam weer in beeld als plek voor ons toekomstige woonhuis. Maar tot onze verbazing kregen we niet zomaar een vergunning voor het bouwen van een huis. In dit stadium ontwikkelden wij onze ondernemersgeest. Pas na vijf (!) jaar lobbyen, informatie verzamelen, oplossingen bedenken en de politiek bewerken kregen we het voor elkaar; we mochten aan de rand van Weerselo, op het stukje grond van Hannie's ouders, een bedrijfswoning bouwen als ...... we tenminste eerst een bedrijf begonnen op dezelfde plek. 'Opgeven' was geen optie meer en zo werd in 1981 de eerste spade in de grond gezet door een trotse Papa Evelo. Op zijn weiland bouwde zijn dochter een echte manege! In de zomervakantie kampeerden we elke dag in de buurt van een manege, namen we elke dag paardrijles op die manege en probeerden zo in een paar weken manegehouders te worden. Een schier onmogelijke opgave, vooral dat paardrijden, zeker voor Hannie die bang is van elk beest groter dan een hond. De manege kwam er en de bijbehorende bedrijfswoning is nog steeds ons huis. De ruiters uit Weerselo reden 's winters in de manege en af en toe werd er een concoursje gehouden. In het voorjaar gingen de paarden naar buiten en werd onze hal gebruikt voor andere dingen. We hebben hier van alles georganiseerd en uitgeprobeerd. Echt teveel om op te noemen. Met vallen en altijd weer opstaan ontdekten we onze passie: mensen enthousiast maken voor de Methoeve. Hier ontstond onze drive en werden de schooljuf en de elektricien ondernemers!

WAT WAS DE VERDELING VAN WERK TOENDERTIJD? 

Als we er nu op terugkijken ontstond er op een gegeven moment wel een organische verdeling van werkzaamheden. Zo is Harrie zijn kracht echt het organiseren en vermarkten. Hij is de commerciële van de twee. Hannie was de creatieve en kwam meestal met ideeën. Omdat het bedrijf groeide en omdat Hannie ook wilde bewijzen zelf een bedrijf te kunnen runnen, zijn uiteindelijk de bedrijven gesplitst. Harrie kreeg de leiding over de beurzen (nu: Gartenträume) en Hannie werd verantwoordelijk voor de andere events (nu: Event Creators). De Drostekamer bleef ons gezamenlijke kantoor en stiekem waren we maar wat blij met de expertise en het advies van de directie van 'het andere bedrijf'.

HARRIE EN HANNIE DROSTE, OPRICHTERS VAN EVENT CREATORS

"Jan Hein, toen een jaar of twaalf, hoorde ook over de verkeersopstoppingen bij de beurs in Havixbeck. Met lego-blokken bouwde hij toegangswegen en parkeerplaatsen en bedacht zo een mogelijke oplossing.En wat bleek, deze werkte uitstekend!"

WELK MOMENT IN DE AFGELOPEN VEERTIG JAAR IS JULLIE HET MEEST BIJGEBLEVEN?

Dat is een leuke vraag. Ondernemen was voor ons een avontuur met een heleboel memorabele momenten. Om er dan toch eentje uit te lichten: het parkeren in Havixbeck. Zoals dat in veel familiebedrijven gaat wordt er thuis ook vaak over het werk gepraat. Jan Hein, toen een jaar of twaalf, hoorde ook over de verkeersopstoppingen bij de beurs in Havixbeck. Met lego-blokken bouwde hij toegangswegen en parkeerplaatsen en bedacht zo een mogelijke oplossing. Op de volgende Gartenträume hebben we zijn plan echt uitgevoerd. En wat bleek, deze werkte uitstekend! Tot op de dag van vandaag wordt dit parkeerplan gebruikt. Deze 'gezinsvictory' vergeten we nooit meer.

WAT MAAKT EEN EVENT IN JULLIE OGEN EEN TOP EVENT?

Een event brengt de opdrachtgever minimaal dat waar hij op hoopte. Als totaalpartner hebben wij alle facetten in huis. Zo kunnen we garanderen dat een concept doorvertaald wordt naar elk facet van het event. Kwalitatief hoogwaardig en uniciteit vinden wij vanzelfsprekende ingrediënten. Eigen concepten gebruiken en die met een grote glimlach tot in detail uitvoeren. 

HARRIE EN HANNIE DROSTE, OPRICHTERS VAN EVENT CREATORS

"Wij bouwden een bedrijfshal, omdat we hier wilden wonen. We hadden geen enkel ondernemersplan, nauwelijks geld en nul ervaring in het bedrijfsleven."

WAAR ZIJN JULLIE HET MEEST TROTS OP?

De Methoeve, de Event Creators, de Gartenträumes, Winterträumes en Sommerträume. We durfden er niet eens over te dromen toen we begonnen. Hoe trots en tevreden kun je zijn als je daaraan mee hebt mogen werken? Zelfs nu in Corona-tijd zien we dat Jan Hein met zijn team van elke tegenslag een uitdaging weet te maken. Heel veel respect van ons als founders en trotse ouders.

WAT MAAKT EVENT CREATORS ZO BIJZONDER?

Wij gaan uit van onze eigen kracht. Natuurlijk kijkt Event Creators naar wat er in de markt gebeurt en naar wat concurrenten doen, maar wij proberen echt onze eigen koers te varen en zo ieder event tot in detail voor de opdrachtgever uit te voeren.

HADDEN JULLIE OOIT GEDACHT DAT EVENT CREATORS ZOU UITGROEIEN TOT WAT HET NU IS?

Nee, echt nooit. Wij bouwden een bedrijfshal, omdat we hier wilden wonen. We hadden geen enkel ondernemersplan, nauwelijks geld en nul ervaring in het bedrijfsleven. We hadden wel veel energie, passie en beschikten gelukkig over genoeg doorzettingsvermogen om van alles te organiseren. Vaak was ons privé leven de aanleiding. Toen onze kinderen naar de kleuterschool gingen, organiseerden wij schoolreisjes in de Methoeve.

HARRIE EN HANNIE DROSTE, OPRICHTERS VAN EVENT CREATORS

"Over dromen gesproken: het allermooiste dat je als founders kan overkomen is dat je levenswerk door je eigen kinderen voortgezet wordt."

HOE HEBBEN JULLIE DE OVERDRACHT VAN EVENT CREATORS AAN JAN HEIN ERVAREN?

Het mooiste dat je als founders kan overkomen is dat je levenswerk voortgezet wordt. Dat dat gebeurt door je eigen kinderen, maakt het nog specialer. Rond ons 55ste levensjaar gaf Jan Hein aan het familiebedrijf voort te willen zetten. Jan Hein is toen officieel eigenaar geworden samen met Anne Marie die een minderheidsaandeel heeft. Het schijnt lang niet altijd vlekkeloos te verlopen bij bedrijfsoverdrachten van ouders naar kinderen. Ook wij waren huiverig voor alles wat er mis zou kunnen gaan. Hoe het kan weten we zelf eigenlijk niet, maar tot nu toe zijn wij vooral dankbaar dat ons bedrijf een geweldige opvolger heeft. Onze droom komt echt uit!

WAT IS JULLIE HUIDIGE ROL BINNEN EVENT CREATORS?

Officieel hebben wij geen taken en bevoegdheden meer binnen Event Creators. Wij blijven wel buren van De Methoeve, worden gelukkig nog vaak uitgenodigd bij presentaties en feestjes en sparren binnen de familie over te volgen routes. Maar vooral zijn we de trotse en tevreden ouders van Jan Hein en Anne Marie, altijd bereid te helpen en te ondersteunen waar nodig.

brochure Event Creators


Informatie over onze aanpak en de mogelijkheden delen we graag! Vragen over ons bedrijf of benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

🕻 085-1053333 ✉ info@eventcreators.nl

Bedankt! Hieronder kun je jouw brochure downloaden! Voel je vrij om contact met ons op te nemen na het bekijken van de brochure.