THOM, EVENT ORGANISER

Blog

Geplaatst op vrijdag 08 februari

Event Creators is een specialist in live communicatie en heeft alles in zich om van elk event een onvergetelijk moment te maken. Ons team bestaat uit specialisten: strategen, creatievelingen, culinaire entertainers, adviseurs en uitvoerders in spe. Elke Event Creator heeft dezelfde drive in zich om iets speciaals neer te zetten. Graag geven wij je een kijkje in onze keuken, we stellen je daarom vandaag voor aan Thom Hartgerink.

THOM IN ÉÉN ZIN:

Leer mij kennen als een creatieve en optimistische collega. Ik mag graag een leuke grap uithalen met mijn collega’s.

WAT IS JE FUNCTIE BIJ EVENT CREATORS? 

Na het afronden van mijn afstudeerstage bij Event Creators mocht ik aan de slag in de rol van junior Event Organiser. Als onze Event Advisors een akkoord ontvangen voor hun samengestelde programma voor de opdrachtgever, kom ik in beeld. Ik draag er zorg voor dat alles wat afgesproken is, geregeld wordt. Ik doe mijn uiterste best om daarin nog een stap extra te zetten. Bij Event Creators is het een streven verder te gaan dan de verwachting van de klant.

HOE ZIET EEN EVENT-TRAJECT ER VOOR JE UIT?

Ik kom in beeld wanneer een offerte getekend is door de opdrachtgever. Het uitvoerende gedeelte gaat dan van start. Ik begin met een kennismaking met de opdrachtgever. Vanaf dat moment neem ik het roer over en mag ik de verdere invulling van het event vormgeven samen met de klant. Ik start met de planning, geef vorm aan het draaiboek, maak een op- en afbouwschema en stel een paklijst samen voor mijn collega’s van facilitair. Op de dag zelf zorg ik dat het personeel op de juiste plek staat en stuur ik hen aan. De culinaire entertainers, facilitaire jongens en alle gastdames- en heren, we bundelen onze krachten en streven allemaal dezelfde doelstelling na.

WAT MAAKT JE WERK ZO LEUK?

De afwisselende werkzaamheden maakt dat mijn werkdagen elke dag weer anders zijn. Het ene moment werk ik geconcentreerd aan een volledig draaiboek, het andere moment bedenk ik samen met het facilitaire team in de werkplaats hoe we de kleinste escape room van Europa in elkaar knutselen. Zo’n 60% van mijn tijd ben ik op kantoor bezig met voorbereidingen en 40% van mijn tijd op pad om een eventlocatie te bekijken of om de events tot uitvoer te brengen. Gelukkig zit ik niet vastgeketend aan mijn bureau, daar zou ik niet gelukkig van worden.

WELK EVENT HEEFT TOT NU TOE DE MEESTE INDRUK OP JE GEMAAKT?

Dat was in maart 2018 toen wij een spectaculaire ‘Knock Down Party’ van de grond tilden voor klant: Holland Hydraulics. Deze opdrachtgever had een oude verlaten smederij opgekocht in Hengelo. De directeur wenste een feest voor medewerkers en relaties omdat de huidige locatie gesloopt werd en er plaats werd gemaakt voor de prachtige nieuwbouw die er ging komen. Een enorme ruimte waar al jaren geen activiteit meer was geweest. Door de winterse temperaturen was het een uitdaging om deze plek om te toveren tot feestlocatie en niet onbelangrijk, om er warm bij te zitten. Het kostte ons drie dagen aan opbouw en vier grote heaters, maar het lukte. Een event met impact, die zo de boeken in kon. Smeltend ijzer, de indringende geur van brandende kolen, Cubaanse sigaren, kleurrijke cocktails en vuur acts waar de vonken letterlijk vanaf vlogen. Combineer dat met geweldig eten, Rock ’n Roll classics en een bonk gezelligheid en je resultaat is een onvergetelijke avond in een oude smederij. Historische elementen werden prachtig uitgelicht en de aanwezigheid van antieke auto’s maakte het tot een prachtig geheel. Van personeelskleding tot de foodcorners, alles klopte exact. Na afloop geeft mij dat onwijs veel voldoening.

WAT MAAKT EEN EVENT IN JOUW OGEN EEN TOP-EVENT?

Als de gasten met een brede glimlach naar huis gaan en de doelstellingen van de klant ruimschoots gehaald worden. Vaak is er bij een groter event sprake van allerlei belangenhouders, maar er is maar één ding dat telt: de klant. Als die tevreden huiswaarts gaat, hebben wij ons werk goed gedaan.

WAT DOE JE ALS JE NIET AAN HET WERK BENT?

Als ik niet aan het werk ben, mag ik graag meedenken over de invulling van ‘Hengover’. Een eigen festival, wat ik nu ruim drie jaar elke zomer tezamen met een paar goede vrienden uit Hengevelde organiseer. We richten ons voornamelijk op dance- en feestmuziek. Iets wat ooit begon als een jongensdroom en momenteel uitgegroeid is tot een redelijk serieus feestje waar veel bij komt kijken. Het hele jaar werken we aan de organisatie en bedenken we allerlei manieren hoe we de komende editie nóg vetter kunnen maken dan de vorige.

Naast ‘Hengover’ draag ik ook mijn steentje bij aan de organisatie van de Zomerfeesten Hengevelde. Ik ben onderdeel van de commissie die verantwoordelijk is voor de artiesten en het marketingbeleid van ons dorpsfeest (zeg: festival). Elk jaar trekt het ruim 20.000 bezoekers!

Als ik dan nog tijd over heb, besteed ik dat graag aan het zoeken naar aantrekkelijke vliegtickets. Ik mag graag nieuwe plekken van deze mooie wereld ontdekken. Omdat ik een deel van mijn studie in Hong Kong heb gevolgd, ben ik bevriend geraakt met heel veel mensen over de hele wereld. De volgende bestemming? Voetbal kijken in Londen met mijn oude huisgenoot uit Hong Kong.

WAT JE WAARSCHIJNLIJK NIET WEET OVER THOM:

Dat ik van de boerderij kom! Mijn roots liggen in Hengevelde, waar ik opgegroeid ben op een grote varkensboerderij. Mijn vader opereert in Nederland en Duitsland en ik kreeg daar als zoon natuurlijk dagelijks zaken over mee. Vroeger hielp ik vaak mee in de stal, thuis was er geen tijd om stil te zitten. Ik kan me goed herinneren dat er dagen waarop het hele gezin gevraagd werd mee te helpen met het verplaatsen van de varkens. De woorden van mijn vader “Thom, ik heb nog een leuk klusje voor je’, staan me nog altijd goed bij. Ik ben van nature een aanpakker en bereid om mijn handen uit de mouwen te steken. Zelf vind ik dat ik best technisch ben, mijn vader denkt hier iets anders over..

SPEED-DATE MET THOM

Stad of platteland? Platteland

Zaterdag of zondag? Zondag

Theater of bioscoop? Bioscoop

Bier of wijn? Bier

Pizza of sushi? Pizza

Film of serie? Serie

DOWNLOAD HIER
ONZE GRATIS BROCHURE

Informatie over onze aanpak en de mogelijkheden delen we graag met u. De brochure geeft u, naast de informatie op de website, een goed beeld van wie wij zijn en hoe wij evenementen aanvliegen. 

Vragen over ons bedrijf of benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 

085-1053333
info@eventcreators.nl

Bedankt. De download is hieronder beschikbaar. Wees vrij om contact met ons op te nemen na het bekijken van de brochure.

Event_Creators_Brochure_2019.pdf

Download de brochure
verplicht veld
verplicht veld
verplicht veld
verplicht veld