TEAMGEVOEL IN THUISWERKTIJD

Blog

Geplaatst op maandag 06 april

Hoe kun je het teamgevoel behouden als je thuiswerkt? Verras. Event Creators geeft je tips hoe.

Ondertussen zijn we allemaal gewend aan de nieuwe situatie. We werken op zolderkamers, dakterrassen, vanuit bed of aan de keukentafel. We bellen, skypen, zoomen en chatten wat af. Het werk wordt gedaan, maar hoe zorg je dat ook het teamgevoel sterk blijft? Wat wij vooral missen zijn de ad-hoc praatjes die uitlopen tot een brainstorm sessie, het slappe geouwehoer bij de koffieautomaat of de dagelijkse lunchwandeling.

Nu veel werknemers hun bureau hebben moeten inruilen voor een thuiskantoor, is het dagelijkse contact met je collega’s een stuk minder. Ook in een tijd waar we gevraagd worden om niet bij elkaar te zijn, kunnen we werken aan het teamgevoel. Wij geven je 4 tips! 

1. Stimuleer het gebruik van een intern communicatieplatform

Gemiddeld besteden we zo'n 2,5 uur per dag aan social media. Het inzetten van een intern communicatieplatform is daarom een mooie mogelijkheid om contact te houden met medewerkers. Dit kan een aangekochte communicatietool zijn, maar een groepschat in Whatsapp of een besloten Facebook-pagina volstaat ook. Aanmaken is niet zo moeilijk, het levendig houden en gebruik stimuleren is lastiger. Zorg voor voldoende interessante content, maar hoe doe je dat? 

Zorg voor diversiteit op het interne social media kanaal. Dit maakt het juist leuk en zorgt dat het niet alleen over zakelijke onderwerpen gaat. Naast informatieve updates vanuit directie/management, is het belangrijk dat medewerkers ook berichten gaan plaatsen. Dit kan informatie over bepaalde projecten bevatten, maar dit kunnen ook berichten zijn over de huidige werkplek, muziek die je in de juiste FLOW brengen of lunchtips die er voor zorgen dat je weer fris door kunt werken. 

Daag collega's uit om thuiswerk-challenges te doen. Kleine opdrachtjes om eenvoudig thuis uit te voeren. Deel deze via het platform en houdt bijdrages bij in een klassement. Zet de winnaar van het thuiswerk-klassement in de spotlights op een moment dat medewerkers allemaal weer naar kantoor mogen komen. 

Wij zitten vol ideeën en leuke challenges! Wij denken graag met jullie mee. Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Tip; Een onverwachte attentie op de deurmat als start van de bedrijfschallenges. De Thuiswerk-Kampioenschappen gaan van start!

2. Verras medewerkers

Medewerkers zetten zich vanuit huis in om werkzaamheden toch af te krijgen. Spreek hier waardering voor uit door collega's te verrassen. Hoe je medewerkers ook verrast, een klein gebaar heeft in deze tijd al grote impact! Een onverwachte attentie wordt altijd gewaardeerd en creëert betrokkenheid. Dit kan op veel manieren. Korte video's, een bosje bloemen aan huis, de mogelijkheid om online trainingen te volgen of pakketjes met leuke en lekkere inhoud. We geven je vast wat ideeën; 

  • Stuur medewerkers een gesloten doosje met daarop slechts een datum, tijd en een url voor een online meeting. Gezamenlijk wordt het pakketje geopend. Geniet samen van de inhoud! 
  • Verzorg een digitale wijn- of bierproeverij. Een pakketje met wat drankjes waar uitleg over wordt gegeven in een online call. Lekker, gezellig en leerzaam!
  • Verstuur een gepersonaliseerde puzzel. Door de huidige omstandigheden wordt er meer gepuzzeld dan ooit te voren. Pas als alle stukjes op de juiste plek worden gelegd, wordt de boodschap zichtbaar. 


Zo maar wat ideeën. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bel ons en we zoeken geheel vrijblijvend samen naar de beste mogelijkheden voor jullie.


Je medewerkers verassen met een personeelsfeest na de Corona tijd? Doe alvast wat inspiratie op! 

Unieke personeelsfeest ideeën  

Inspiratie nodig?

Wil je ervoor zorgen dat het teamgevoel niet verloren gaat tijdens deze thuiswerkperiode? Bel Luit gerust eens op om te sparren. Hij denkt graag met je mee!

Desny Steijnis - Event Advisor | 085-1053333

NEEM CONTACT OP APP OF BEL ONS!

3. Communiceer met medewerkers, ook zonder direct doel

Het kantoor is naast een plek om te werken, ook een plek om te ontmoeten. Waar je normaal gesproken meerdere keren per dag naar het koffieapparaat loopt en hier een praatje maakt met een collega, gebeurt nu niet meer. Althans, dat koffie halen wel, maar even kletsen met een collega niet. Wellicht heb je vaste koffiepauzes op het werk. Houd deze vooral aan, zodat je tijdens deze kleine pauzes even in contact kan komen met je collega’s. Er zijn veel tools beschikbaar die het mogelijk maken om met meerdere collega's te (video)bellen. En zoals men zegt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Het koffiemomentje zet je gewoon door, maar dan online. Zo vergeet je niet regelmatig een pauze te nemen en kun je blijven socializen met je collega’s.

Tip; Stuur ter stimulans een koffiemok met ludieke opdruk naar je medewerkers.

4. Houd de sfeer er in!

Hoe bizar de huidige situatie ook is, we moeten er het beste van maken. Zorg dat de sfeer die op kantoor hangt, behouden blijft. Organiseer een digitale VrijMiBo waar ruimte is voor een drankje en wat onzinnige babbels. Wil je het helemaal gezellig maken? Bezorg je medewerkers de ultieme VriMiBo-Box met daarin een biertje/wijntje, wat te snaaien en een leuk spel, zoals een pubquiz of gepersonaliseerde bingo. Blijf verjaardagen digitaal vieren. Houd contact en zorg dat er naast werken, ook tijd is voor een lolletje op zijn tijd. 

Luister naar dezelfde radiozender of laat een collega een playlist maken voor een vaste middag in de week en stem allemaal af op dezelfde (foute) hits. Deel foute video's van dansjes en spoor medewerkers aan hetzelfde te doen. De productiviteit is vele malen hoger wanneer de sfeer onder collega's goed is.

brochure Event Creators


Informatie over onze aanpak en de mogelijkheden delen we graag! Vragen over ons bedrijf of benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

🕻 085-1053333 ✉ info@eventcreators.nl

Bedankt! Hieronder kun je jouw brochure downloaden! Voel je vrij om contact met ons op te nemen na het bekijken van de brochure.

Event Creators_Brochure_2021.pdf

Download de brochure
verplicht veld
verplicht veld
verplicht veld
verplicht veld