Blog

SOPHIE, EVENT ORGANISER

Geplaatst op vrijdag 11 januari door Event Creators

Ons team bestaat uit specialisten: strategen, creatievelingen, culinaire entertainers, adviseurs en uitvoerders. Om u een beter beeld te geven van onze organisatie en collega's, laten we u regelmatig kennis maken met een van onze toppers. Dit keer stellen we je voor aan Event Organiser Sophie!

SOPHIE KUIPERS IN 1 ZIN:

Leer mij kennen als een betrokken en zorgzaam persoon. Oké, en een klein beetje een controlfreak.

WAT IS JE FUNCTIE BIJ EVENT CREATORS? 

Toen ik in 2015 mijn HBO studie Hotel & Event Management ging afronden met een afstudeerstage, leerde ik Event Creators kennen. Sinds juni 2018 ben ik weer terug op dit honk en werk ik fulltime als Event Organiser.

HOE ZIET EEN EVENT-TRAJECT ER VOOR JE UIT?

De voorbereiding begint wanneer de klant ons het vertrouwen heeft gegeven en we de opdracht officieel mogen uitvoeren, kortom; wanneer de handtekening binnen is. Vervolgens vindt er een overdracht plaats tussen de desbetreffende verkoper en de Event Organiser, die de verantwoordelijkheid voor de uitvoer van het event op zich mag nemen. Na deze overdracht leg ik contact met de contactpersoon en beginnen de operationele voorbereidingen. Dit bestaat bijvoorbeeld uit een locatiebezoek bij een externe locatie, een afspraak met de techniek leverancier of het opmaken en laten drukken van personalisatie in de vorm van verschillende soorten drukwerk. Vervolgens plannen we personeel in, maken we een planning voor de opbouw en een draaiboek die er voor zorgt dat de juiste mensen op de juiste tijd op de juiste plek staan. We hebben ongeveer 60 oproepkrachten zelf in parttime dienst die we kunnen inzetten tijdens de events als bijvoorbeeld barpersoneel. 

Daarnaast volgt er nog een logistiek overleg met team facilitair over hoe het zit met stroom en water op de locatie en welke materialen er allemaal mee moeten. Wij hebben namelijk veel materiaal zelf in beheer. Ook brainstormen we met onze culinaire entertainers over de invulling van het foodconcept tijdens het event.

WAT MAAKT JE WERK ZO LEUK?

Het werk dat wij als Event Organisers mogen uitvoeren is heel erg divers. We organiseren events in de vorm van een jubilea, openingen van nieuwe bedrijfspanden tot teambuildings activiteiten op allerlei verschillende soorten locaties. Door de diversiteit zijn er ook altijd wel weer uitdagingen waardoor je toch iedere keer weer geprikkeld wordt. Daarnaast vind ik de samenwerking met alle collega’s erg leuk. Samen bouwen we een aan een concept en voeren we het uiteindelijk uit. Er is een hele fijne sfeer tussen collega’s en samen werken we soms heel hard met hetzelfde doel. Dat schept een band.

WELK EVENT HEEFT TOT NU TOE DE MEESTE INDRUK OP JE GEMAAKT? 

Ik heb het afgelopen jaar aan meerdere gave events mogen werken, maar dan kies ik toch voor de grootste eventcase, De Monnik Dranken. Dit ontzettend mooie bedrijf bestond afgelopen oktober 100 jaar! Wij mochten een zesdaags event organiseren waarbij deze mijlpaal gevierd werd maar waar ook werd getoond waar het bedrijf voor staat. Dit was een event met een zakelijke achtergrond, maar waar wel feestelijk werd gevierd. Met een tent van maar liefst 60x30m met hierin een groot beursgedeelte en de ontvangst van op iedere dag een andere doelgroep, kijk ik als Event Organiser positief terug op een geslaagde editie.

WAT MAAKT EEN EVENT IN JOUW OGEN EEN TOP EVENT?

Wanneer ik de gasten zie genieten en wanneer ik heb kunnen voldoen aan alle verwachtingen. Nog belangrijker: dat we hebben kunnen realiseren verder te gaan dan die verwachting. Daarnaast zijn wij van mening dat je met een event iets teweeg kunt brengen, wanneer deze doelen zijn behaald dragen we ook daadwerkelijk iets bij en dat maakt het wel een top event.

WAT DOE JE ALS JE NIET AAN HET WERK BENT?

Ik ben een echte food liefhebber en ga graag uit eten. En dan voornamelijk met lekkere wijn erbij. Ik heb altijd volleybal gespeeld maar kan dat helaas niet meer doen door een blessure. Ik ben nu in een fase waarin ik verschillende sporten uitprobeer. Verder zoek ik in de weekenden graag vrienden op in bijvoorbeeld Amsterdam en Groningen. En in de zomer vind je me op verschillende festivals!

WAT JE WAARSCHIJNLIJK NIET WEET OVER SOPHIE?

Ik ben een die-hard luisteraar van 100% NL!

SPEED-DATE MET SOPHIE

Stad of platteland? Stad

Zaterdag of zondag? Zaterdag

Theater of bioscoop? Theater

Bier of wijn? Wijn (Bier in de kroeg)

Pizza of sushi? Sushi

Film of serie? Serie

Event Creators

KOM MEER OVER  ONS TE WETEN

CONTACT


DOWNLOAD HIER
ONZE GRATIS BROCHURE

Informatie over onze aanpak en de mogelijkheden delen we graag met u. De brochure geeft u, naast de informatie op de website, een goed beeld van wie wij zijn en hoe wij evenementen aanvliegen. 

Vragen over ons bedrijf of benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 

085-1053333
info@eventcreators.nl

Bedankt. De download is hieronder beschikbaar. Wees vrij om contact met ons op te nemen na het bekijken van de brochure.

Event_Creators_Brochure_2019.pdf

Download de brochure
verplicht veld
verplicht veld
verplicht veld
verplicht veld