YANNICK, FACILITAIR MEDEWERKER

Blog

Geplaatst op woensdag 17 januari door Event Creators

Ons team bestaat uit specialisten: strategen, creatievelingen, culinaire entertainers, adviseurs en uitvoerders. Om u een beter beeld te geven van onze organisatie en collega's, laten we u regelmatig kennis maken met een van onze toppers. Deze week een kijkje in de werkzaamheden en het leven van Yannick, facilitair medewerker.

OMSCHRIJF JEZELF IN EEN ZIN

Een gezellige, aanwezige collega die graag door wil groeien in de organisatie.


WAT IS JE FUNCTIE BIJ EVENT CREATORS?

Ik ben in 2016 bij Event Creators begonnen als oproepkracht. Ik merkte dat de functie me erg aansprak en vanaf april 2017 mocht ik in vast dienstverband treden bij Event Creators als facilitair medewerker. Ik help onder andere met het opbouwen en afbouwen van grootschalige events en zorg ervoor dat tijdens het event alles op rolletjes loopt.


HOE ZIET EEN GEMIDDELD TRAJECT RONDOM EEN EVENT ER VOOR JE UIT?

Een event begint voor ons met een locatiebezoek. Dit om een gevoel te krijgen bij het bedrijf en om de wensen en mogelijkheden van de klant door te nemen. We onderzoeken de locatie op afmetingen, capaciteit, water- en stroomvoorziening en krijgen in kaart wat er van het facilitair team wordt verwacht. Door de event organiser wordt vervolgens een definitieve plattegrond en een paklijst opgemaakt. Wij zorgen dat alles werkt en op de juiste plek staat.

Tijdens de events hoort ons werk minimaal te zijn. In sommige gevallen draaien we tijdens het event achter de schermen mee als technische achterwacht.

Na afloop van het event verzorgen wij de afbouw en de schone oplevering van het terrein. Alles gaat mee terug naar Weerselo, waar we alles controleren en gereed maken voor een volgend event.


WAT IS HET MOOISTE EVENT WAARAAN JE HEBT MEEGEWERKT?

Alle events hebben iets moois, maar het meest bijzondere event voor mij is ‘Xelvin on the move’. Een groots festival op een hele mooie locatie. Op vliegveld Twente hebben we een volledige kermis gebouwd. Voor het 10 jarig jubileum werd groots uitgepakt. Een grote productie op een vliegveld vraagt veel voorbereiding en mankrachten. Tijdens de uitvoer moet alles kloppen, van buitenprogramma en foodtrucks in de middag tot een knallend eindfeest, buffet en georganiseerde vuurwerkshow als afsluiter. Als het event vervolgens goed verloopt, geeft dat veel voldoening. We creëerden een totaalbeleving en de gasten waren laaiend enthousiast.

ZIJN ER OOK ZAKEN DIE JE WEL EENS OVER HET HOOFD HEBT GEZIEN?

Hoe goed je ook plant, er gebeurd vaak wel iets onverwachts. Als er materialen ontbreken, of de klant heeft op de dag zelf toch andere wensen, proberen we oplossingen te zoeken met de materialen die er wel zijn. Mochten we het niet voor elkaar krijgen, dan doen we een extra rit. Voor de klant moet het kloppen, we gaan nooit voor een halve oplossing.


WELK EVENT ZOU JE NOG LANG BIJBLIJVEN?

Een actieve kennisdag voor een onderwijsinstelling op de Methoeve met verschillende tenten in de evenementenweide. Een hele organisatie en voor mij een van mijn eerste grote producties als fulltimer. 300 gasten werden ontvangen in de tuinzaal in de Methoeve en verdeelden zich in de tuin over verschillende tenten en zalen. In een roulatiesysteem konden mensen aansluiten bij verschillende workshops en wij hadden tijdens de workshops kort tijd om de vrije ruimten om te bouwen. Techniek was een hele uitdaging. Op negen verschillende plekken in en om De Methoeve werden presentaties gehouden waarbij zowel beeld als geluid gefaciliteerd. Dat zijn de momenten dat we allemaal scherp moeten zijn, deze momenten maken ons werk zo gaaf!


WAT DOE JE ALS JE NIET AAN HET WERK BENT?

Bijna al mijn vrije tijd gaat naar de BB (Blaanke Boeskeulkes). Ik ben een groot liefhebber van carnaval. Ik zit in het bestuur van de Blaanke Boeskeulkes uit Oldenzaal en ben regent. Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor de organisatie bij officiële momenten van onze vereniging. Daarnaast drink ik graag een biertje met vrienden in de kroeg of op het terras.


ER WORDT EEN FILM OVER JOUW LEVEN GEMAAKT, HOE GAAT DEZE HETEN?

Guus Meeuwis speelt de hoofdrol in ‘Vermist; prins Carnaval’. Een soort gelijk verhaal als de bekende film ‘The Hangover’, maar dan in een Hollands jasje. Na een avond stappen ontwaakt de raad van elf op een plek die ze niet bekend voor komt. De een is er nog gekker aan toe dan de ander. Wanneer blijkt dat de prins vermist is, start een zoektocht waardoor de raad van elf in de meest benarde en bizarre situaties terecht komt. Wordt de prins teruggevonden voor het grootse gala?

Genre: komedie, gekkenhuis, detective, confetti

Gegarandeerde kaskraker!


SPEED-DATE MET YANNICK

Stad of platteland? Platteland

Zaterdag of zondag? Zaterdag

Theater of bioscoop? Bioscoop

Bier of wijn? Ligt aan het moment. Bij het eten vind ik een wijntje lekker maar met vrienden op het terras drink ik liever een biertje!

Pizza of Sushi? Pizza

Film of serie? Film

Event Creators

KOM MEER OVER  ONS TE WETEN

CONTACT


DOWNLOAD HIER
ONZE GRATIS BROCHURE

Informatie over onze aanpak en de mogelijkheden delen we graag met u. De brochure geeft u, naast de informatie op de website, een goed beeld van wie wij zijn en hoe wij evenementen aanvliegen. 

Vragen over ons bedrijf of benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 

085-1053333
info@eventcreators.nl

Bedankt. De download is hieronder beschikbaar. Wees vrij om contact met ons op te nemen na het bekijken van de brochure.

Event_Creators_Brochure_2019.pdf

Download de brochure
verplicht veld
verplicht veld
verplicht veld
verplicht veld