PAM, STAGIAIR EVENT ADVISOR PURCHASE & SALES

Blog

Geplaatst op dinsdag 07 januari

Bij Event Creators geven we aanstormend talent een inkijk in de evenementenwereld. Het organiseren van events kent veel verschillende facetten. Stagiaires krijgen bij ons de mogelijkheid om te ontdekken waar voorkeuren naar uit gaan en krijgen de ruimte om zich daarin te ontwikkelen. Leren, doorgroeien, hard werken en veel lol maken. Pam vertelt over haar tijd bij Event Creators.

VERTEL EENS, WIE BEN JE?

‘21 jaar, vol energie en een regeltante van jongs af aan’ dat ben ik, Pam Roesink. Ik ben geboren en getogen in het pittoreske Delden. In 2016 ben ik begonnen met de opleiding Hotel Management op het Saxion in Apeldoorn. De keuze voor deze opleiding kwam niet als een verassing gezien ik ben opgegroeid in een horeca familie. Al als kleine meid liep ik rond in het restaurant van mijn vader en vond ik het maar al te leuk om op zondag mee te helpen in de spoelkeuken. Gedurende de afgelopen drie jaar heb ik veel verschillende aspecten van dit wereldje mogen ervaren. Van een halfjaar stage lopen in een boetiekhotel in Barcelona tot het schrijven van een strategisch plan voor een hotelketen. Voordat mijn vierde en tevens laatste studiejaar van start zou gaan moest ik dan ook bepalen waarin ik mij wilde gaan specialiseren. Een onmogelijke keuze dacht ik in eerste instantie, maar achteraf een hele logische. Organiseren en aanpakken, dat is wat ik leuk vind en waar ik nog meer van wil leren. Event Creators was het bedrijf waar mijn oog op viel. In september heb ik hier een start gemaakt aan mijn vijf maanden durende managementstage. Naast mijn werkweek bij Event Creators ben ik druk met dansen. Zo geef ik dansles en train ik (in) een selectieteam. Ik houd van gezelligheid met vrienden en familie en ga graag weekendjes weg of maak stedentrips (die ik natuurlijk het liefst tot in de puntjes voorbereid).     

WAAROM HEB JE VOOR EEN STAGE BIJ EVENT CREATORS GEKOZEN?

Dit keer zocht ik het wat dichter bij huis. Toen ik mij aan het verdiepen was in de bedrijven die zich aanboden als stage adres in deze branche, sprak Event Creators mij meteen aan. Dit kwam onder andere door de social media kanalen en professionele website. Het nieuws dat zij genomineerd waren voor de Gouden Giraffe (dé award van de evenementenbranche) was daarbij ook niet geheel onbelangrijk. ‘Dit moet een goede speler in de markt zijn’ dacht ik. En dat nog wel in het oosten van het land. Voor een vette stage in de eventbranche hoef ik het niet eens meer ver van huis te zoeken. Tevens organiseert Event Creators verschillende events in de zakelijke markt. Van kleine personeelsfeesten op eigen locatie tot aan jubilea voor 800 personen op externe locaties. Deze variatie sprak mij aan, omdat ik wel houd van wat afwisseling. Na mijn sollicitatigesprek was ik meteen enthousiast. Alleen al bij het zien van het ‘kantoor’, die overigens ook de event locatie is (De Methoeve), was ik al om.

HOE ZIET EEN WERKDAG ER VOOR JE UIT?

Bij Event Creators is mijn officiële titel: Event Advisor Purchase & Sales. Een hele mond vol, maar ook wel bekend als binnendienst. Als binnendienstmedewerker ondersteun ik samen met mijn stagebegeleider Elke zes Event Advisors. Eigenlijk zijn wij hun rechter hand.

Mijn dag begint om 08:15 in het glazen kantoor, onze receptie. Gedurende de dag ondersteun ik de Event Advisors met het bedenken en het uitwerken van doordachte concepten voor events. Waar het ene event wellicht wat minder complex is, zit het andere event weer vol complexiteit. Deze concepten werk ik uit in een op maat gemaakte offerte met ondersteunende sfeerimpressies. Wanneer deze concepten converteren naar een opdracht ben ik verantwoordelijk voor de inkopen. Ik houd voortdurend contact met de leveranciers waardoor ik ervoor zorg dat het bedachte concept tot leven kan komen. Binnen mijn functie is het cruciaal om een helicopterview te hebben. Mijn dag eindigt meestal om 17:00, mits mijn taken van de dag behaalt zijn natuurlijk 😉.


ZOU JE EVENT CREATORS AANRADEN ALS STAGEPLEK?

Zeker weten! Event Creators is een organisatie met een jonge geest. Hierdoor is er een goede match tussen stagiaires en werknemers. Als stagiaire wordt je serieus genomen en wordt het delen van je opinie over zaken erg gewaardeerd. Vanaf het begin krijg je veel verantwoordelijkheden en draai je al snel volledig mee in een team. Dit zorgt ervoor dat je je eigenlijk niet meer als stagiaire voelt. Er is veel mogelijkheid tot leren en er wordt goed geluisterd naar je persoonlijke doelen tijdens de stage. Event Creators doet er alles aan om het maximale uit jouw stage periode te halen. Naast hard werken is er ook altijd ruimte voor een lolletje. Er worden regelmatig uitjes georganiseerd zoals een gehaktbal eten bij Ria’s eetcafé of curlen tijdens de bedrijfscurlingwedstrijd. Één en al gezelligheid dus! Als laatst moet ik ook een ‘big shoutout’ geven naar de HR afdeling die er elke keer weer voor zorgt dat ook wij, als werknemers, verrast worden. Bijvoorbeeld tijdens ons maandelijkse Birthday Breakfast.

DOWNLOAD HIER
ONZE GRATIS BROCHURE
brochure Event Creators

Informatie over onze aanpak en de mogelijkheden delen we graag met u. De brochure geeft u, naast de informatie op de website, een goed beeld van wie wij zijn en hoe wij evenementen aanvliegen. 

Vragen over ons bedrijf of benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 

085-1053333
info@eventcreators.nl

Bedankt. De download is hieronder beschikbaar. Wees vrij om contact met ons op te nemen na het bekijken van de brochure.

Event Creators_Brochure_2021.pdf

Download de brochure
verplicht veld
verplicht veld
verplicht veld
verplicht veld