MAURICE, STAGIAIR (ONLINE) MARKETING

Blog

Geplaatst op vrijdag 03 mei

Bij Event Creators geven we aanstormend talent een inkijk in de evenementenwereld. Het organiseren van events kent veel verschillende facetten. Stagiaires krijgen bij ons de mogelijkheid om te ontdekken waar voorkeuren naar uit gaan en krijgen de ruimte om zich daarin te ontwikkelen. Leren, doorgroeien, hard werken en veel lol maken. Maurice vertelt over zijn tijd bij Event Creators.

VERTEL EENS, WIE BEN JE?

Hallo! Mijn naam is Maurice Onland, inmiddels al 24 jaar en sinds mijn geboorte woonachtig in dé toeristische trekpleister van het oosten; Haaksbergen. In 2015 ben ik begonnen met de opleiding Communicatie aan het Windesheim te Zwolle. Vier jaar schooltijd is voorbij gevlogen en zit op dit moment in mijn afstudeerperiode; de opstap naar het werkleven. Gelukkig komt de zomer er aan en dus ook het festivalseizoen weer, iets waar ik weer graag naar uitkijk.

WAAROM HEB JE VOOR EEN STAGE BIJ EVENT CREATORS GEKOZEN?

Festivals en events hebben altijd mijn interesse gehad, zowel om te bezoeken als de organisatie ervan. Mijn eerste keuze was om mijn afstudeerstage en meewerkstage uit te gaan voeren bij een grote festivalorganisatie in Nederland, dit heb ik omwille van mijn afstudeeropdracht niet voor elkaar kunnen krijgen.

Event Creators kende ik van naam en de berichten die ik via social media voorbij zag komen. Op dat moment ben ik mezelf gaan afvragen: “Waarom niet een stage bij een evenementenorganisatie voor de zakelijke markt”? Na het sturen van een open sollicitatie, een fijn gesprek met Rolien (HR) en mijn huidige stagebegeleider Rob, was de keuze snel gemaakt. De klik met het bedrijf en mijn stagebegeleider was er vanaf moment één en dit is ook onveranderd gebleven.

Via de website van Event Creators zag ik de mooie evenementen die het bedrijf realiseert voor hun klanten. Tijdens het kennismakingsgesprek werd het mij duidelijk waar dit bedrijf allemaal toe in staat is en hoe zij evenementen inzetten als communicatietool voor hun klanten en relaties.

HOE ZIET EEN WERKDAG ER VOOR JE UIT?

Mijn werkdag begint vaak met het zetten van koffie voor mijn stagebegeleider, nee gekkigheid. Ik begin de dag vaak met het doornemen van de taken die ik wil uitvoeren die dag. Ik heb samen met Rob de afgelopen periode enorm veel wijzigingen doorgevoerd in de website, dit is vooral in deze periode een dagtaak geworden. Omdat vorig jaar de nieuwe website van Event Creators online is gegaan, zijn wij nu druk bezig om deze optimaal in te richten voor de bezoekers.

Verder voer ik dagelijks vaak marketingtaken uit die ondersteunend zijn voor onze Event Advisors, maak white papers die informatief zijn voor onze doelgroep, onderhoud de Social media kanalen en help mee met het creëren van creatieve uitingen voor de doelgroep van Event Creators.

Naast het volledig meewerken op de marketingafdeling, ben ik hier natuurlijk ook om mijn afstudeeronderzoek uit te voeren.  Ik maak hier zo’n twee dagen vrij voor in de week en richt mij dan volledig op het onderzoek. Gelukkig is er heel veel overlapping in mijn onderzoek en de werkzaamheden die ik uitvoer, hierdoor ben ik er continue mee bezig en krijg ik ook veel toewijding voor beide stages.

ZOU JE EVENT CREATORS AANRADEN ALS STAGEPLEK?

Echt wel! Dit zeg ik niet omdat ik deze blog nu schrijf, maar omdat ik het oprecht meen. Event Creators is een bedrijf dat enorm open staat voor leergierige stagiaires en hun inbreng. Door de enorme verantwoordelijkheid en de kans dat ik mijn eigen stem mag laten gelden, voel ik me heel erg betrokken bij dit bedrijf. Vanaf het eerste moment krijg je als stagiair de kans om je te ontwikkelen en je sterke punten te tonen. Je komt hier niet om een half jaar uit te zitten, maar om vooral een stempel te drukken op het bedrijf en iets neer te zetten in de periode dat je hier werkzaam bent. Ik merk dat ik als afstudeerder ook echt gehoord wordt door mijn collega’s en mijn begeleider. Wanneer ik tijdens het onderzoek al interessante zaken kan concluderen en ik dit met goede argumenten kan onderbouwen, krijg ik direct de kans om dit ook door te voeren op bijvoorbeeld de website. Het voelt enorm goed om daadwerkelijk van waarde te kunnen zijn en dit zowel online als offline terug te vinden.

Het team van medewerkers en stagiairs binnen Event Creators is echt geweldig. Ik ben op zich iemand die zich ergens snel thuis voelt, maar hier voelt iedereen zich snel thuis. Er wordt gelachen, flink geouwehoerd en met veel passie en inzet gewerkt aan enorm mooie events. Ik raad dus elke stagiair deze stageplek aan voor zowel het afstuderen als een meewerkstage. Een fijner bedrijf om jouw kwaliteiten te tonen en te lachen met collega’s ga je niet vinden.

Ben jij ook op zoek naar een uitdagende stageplek? Neem bij interesse contact op door te mailen naar personeelszaken@eventcreators.nl. 

DOWNLOAD HIER
ONZE GRATIS BROCHURE
brochure Event Creators

Informatie over onze aanpak en de mogelijkheden delen we graag met u. De brochure geeft u, naast de informatie op de website, een goed beeld van wie wij zijn en hoe wij evenementen aanvliegen. 

Vragen over ons bedrijf of benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 

085-1053333
info@eventcreators.nl

Bedankt. De download is hieronder beschikbaar. Wees vrij om contact met ons op te nemen na het bekijken van de brochure.

Event Creators_Brochure_2021.pdf

Download de brochure
verplicht veld
verplicht veld
verplicht veld
verplicht veld