EC ACADEMY: JESSE ASSISTENT EVENT ORGANISER

Blog

Geplaatst op zondag 25 oktober


Bij Event Creators geven we aanstormend talent een inkijk in de evenementenwereld. Het organiseren van events kent veel verschillende facetten. Stagiaires krijgen bij ons de mogelijkheid om te ontdekken waar voorkeuren naar uit gaan en krijgen de ruimte om zich daarin te ontwikkelen. Leren, doorgroeien, hard werken en veel lol maken. Jesse vertelt over zijn tijd bij Event Creators.

VERTEL EENS IETS OVER JEZELF

Ik ben Jesse en heb net mijn stage bij Event Creators afgerond. Deze stage was onderdeel van mijn studie in Leeuwarden en ik ben dan ook nog steeds een student op de International Hospitality Management opleiding. Oftewel, Engelstalige hotelschool. Ik heb altijd al een gastvrije houding gehad richting mensen om mij heen en deze uitstraling is sterker geworden tijdens mijn studie. In de afgelopen 25 jaar heb ik mijzelf ontwikkeld tot iemand die altijd zoekt en kijkt naar oplossingen en bijna overal een positieve draai aan geeft. 

Mijn interesses liggen bij de horeca, het hebben van contact met gasten en collega’s en werken aan mijn zelfontwikkeling. Het bedenken van nieuwe concepten spreekt mij ook zeer zeker aan en ik denk dan ook graag mee over oplossingen of leuke ideeën, in alle soorten en maten. Al met al ben ik een enthousiaste jongeman, die graag nieuwe dingen doet en ontdekt. Vandaar dat ik ook voor de evenementen branche heb gekozen aangezien ieder evenement uniek is (vooral bij Event Creators).


WAAROM HEB JE VOOR EEN STAGE BIJ EVENT CREATORS GEKOZEN?

Ik wilde graag leren hoe ik een groot evenement (+500/1000 bezoekers) moet organiseren op een professionele en correcte manier. Het was voor mij duidelijk dat ik op zoek was naar een stageplek waar ik veel kan leren over evenementen en live communicatie. Het moest een plek zijn die in Twente zou liggen, niet té ver van Enschede, én welke professioneel te werk ging. 

Event Creators is een duidelijk voorbeeld van een succesvol familiebedrijf dat al tientallen jaren laat zien hoe evenementen georganiseerd moeten worden. Ze hebben de expertise, kennis, ervaring en uitstraling van een juiste stageplek voor mij en eventueel de juiste plek voor een toekomstige baan. Daarnaast is Event Creators altijd op zoek naar mogelijkheden en weet deze ook te vinden. Ze willen continu verdergaan dan de verwachtingen van de klant en dit is dan ook een van de redenen dat Event Creators bij mij past. Op zoek naar verbeteringen en kritisch naar jezelf kijken is hoe elk evenement wordt geëvalueerd, om er zo voor te zorgen dat ieder evenement weer beter en anders is dan de vorige. Zo staat Event Creators nooit stil.


WELK EVENEMENT HEEFT DE MEESTE INDRUK OP JE GEMAAKT?

Het evenement van Witzand in Almelo. Dit was een evenement waar overal aan gedacht was. Een goede voorbereiding die maanden geduurd heeft, het bereiken van de bezoekers voordat het evenement van start ging, de mooie decoratie van de hallen, gepersonaliseerde aspecten en onderdelen, strategische goals die geformuleerd zijn en in de toekomst haalbaar zijn en het juist uitvoeren van het evenement zelf. Dit evenement was groots en het verliep soepel. Eentje voor in de boeken!

HOE ZIET EEN WERKDAG ER VOOR JOU UIT?

Als ik `s ochtends begin, zoek ik een flexplek op. Dit betekent dat iedereen kan zitten waar hij/zij wil. Tijdens het opstarten van mijn laptop haal ik een bakje koffie en maak een kort praatje met mijn buurman of -vrouw. Mijn werkdag begint met het bijwerken van mijn mail. De dag ervoor heb ik mijn agenda gevuld met eventuele taken. Dit kan onder andere zijn het contact onderhouden met de klant die naar Event Creators komt voor een evenement of juist de leverancier die voor het evenement aanwezig moet zijn. Verder houd ik mij bezig met het voorbereiden van een evenement zoals de personeelsplanning, het opbouwschema en zorg ik ervoor dat iedereen en alles op het juiste moment op de juiste plek staat om zo ervoor te zorgen dat het evenement vlekkeloos verloopt. Zodra de voorbereidingen zijn afgerond is het tijd om het evenement uit te voeren. Dit is dan ook het moment dat alles samen komt en waar je tijdens dit hele proces naar uitkijkt, dit is waar het uiteindelijk om draait.


ZOU JE EVENT CREATORS ALS STAGEPLEK AANRADEN?

Zeker weten! Het is een bedrijf met de juiste instelling en bedrijfscultuur. Je kan hier jezelf zijn en je hebt als stagiair ook inspraak tijdens vergaderingen of andere overleggen. Als stagiair krijg je veel verantwoordelijkheid mits je hiermee om kan gaan en je wordt goed begeleid. Daarnaast zijn er zeker doorgroei mogelijkheden en is er ruimte om jezelf te ontwikkelen als stagiair/werknemer, maar ook als persoon. Verder is het een jong bedrijf met leuke collega’s, een fantastische kantoorlocatie en is er altijd een goede sfeer op de werkvloer. Je staat normaal gesproken nooit stil en zo blijf je dus altijd bezig met positieve vooruitzichten.

WAT JE WAARSCHIJNLIJK NIET WEET OVER JESSE:

Ik ben op mijn 21ste vader geworden van een prachtige zoon. Tijdens mijn studie ben ik woonachtig geweest in Leeuwarden en ben ik ieder weekend terug gereisd naar Enschede om tijd door te brengen met mijn zoon. Na anderhalf jaar in Leeuwarden te hebben gewoond, heb ik een deel van mijn studie doorgebracht in het buitenland. Eerst ben ik naar Bali gevlogen om daar 3 maanden te wonen, studeren en mijzelf te ontwikkelen. Ik heb daar de minor ‘Entrepreneurship’ gevolgd om zo mijn droom als ondernemer dichter bij de werkelijkheid te brengen. Daarna heb ik 3 maanden in Zuid-Afrika gewoond wederom voor een minor. Ditmaal ‘Social Entrepreneurship’, waar ik de kneepjes van het ondernemerschap dat bijdraagt aan een betere wereld heb geleerd. Dit kan voor de natuur zijn, maar ook voor het volk.

'THIS OR THAT' MET JESSE

Stad of platteland: Stad
Zaterdag of zondag: Zaterdag
Theater of bioscoop: Theater
Bier of wijn: Bier
Pizza of Sushi: Sushi

DOWNLOAD HIER
ONZE GRATIS BROCHURE
brochure Event Creators

Informatie over onze aanpak en de mogelijkheden delen we graag met u. De brochure geeft u, naast de informatie op de website, een goed beeld van wie wij zijn en hoe wij evenementen aanvliegen. 

Vragen over ons bedrijf of benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 

085-1053333
info@eventcreators.nl

Bedankt. De download is hieronder beschikbaar. Wees vrij om contact met ons op te nemen na het bekijken van de brochure.

Event Creators_Brochure_2021.pdf

Download de brochure
verplicht veld
verplicht veld
verplicht veld
verplicht veld