ARJAN, F&B MANAGER

Blog

Geplaatst op dinsdag 03 maart

Event Creators is dé specialist in live communicatie en heeft alles in zich om van elk event een onvergetelijk moment te maken. Ons team bestaat uit specialisten: strategen, creatievelingen, culinaire entertainers, adviseurs en uitvoerders in spe. Elke Event Creator heeft dezelfde drive in zich om iets speciaals neer te zetten. Graag geven wij je een kijkje in onze keuken (dit keer letterlijk en figuurlijk), we stellen je daarom vandaag voor aan Arjan Roesink.

ARJAN IN EEN ZIN:

Ik ben een echte food liefhebber, altijd opzoek naar een uitdaging, organisator en betrouwbaar.


WAT IS JE FUNCTIE BIJ EVENT CREATORS?

Na al enige ervaring te hebben opgedaan, ben ik in 2012 begonnen als F&B manager bij Event Creators. Een week is nooit hetzelfde voor mij. De ene keer ben ik veel aan het regelen op kantoor, zoals het vormgeven en optimaliseren van voorraadbeheer en leveringsproces. Een ander moment ben ik aan het brainstormen met de klant over de juiste culinaire invulling van het evenement. Verder ben ik ook werkzaam op de evenementen zelf. Hier zie je me vooral als culinair entertainer en bereid ik met veel passie de lekkerste gerechten voor de gasten.   


WELK EVENT HEEFT DE MEESTE INDRUK OP JE GEMAAKT?

Dat is een lastige vraag moet ik eerlijk zeggen. Ik doe natuurlijk veel evenementen op jaarbasis, maar als ik dan toch een evenement moet benoemen is dat Kramp Open. Kramp Open was namelijk een gigantische klus voor maar liefst 7000 man. Een echte uitdaging, maar wat is het kicken als je dan uiteindelijk 7000 gasten kunt laten genieten van onze gerechten. Een ander evenement wat me goed is bijgebleven was een hele mooie high tea op het Hulsbeek. In een Toscaanse setting genoten de gasten aan prachtige lange tafels van de high tea. Met precisie en detail hadden we een divers aanbod aan gerechtjes gemaakt. Verder was het weer perfect, dus het plaatje was echt helemaal compleet. Wanneer de gasten dan ook nog enthousiast zijn en je hen ziet genieten ben ook ik helemaal tevreden. 

WAT MAAKT JE WERK ZO LEUK?

Omdat onze evenementen op maat gemaakt zijn is elk evenement anders. De afwisselingen maakt mijn werk dan ook erg leuk. Het is een uitdaging om voor elke klant een passend concept te ontwerpen. We proberen altijd zo goed mogelijk te luisteren naar de wensen en behoeftes van de klant en deze zo goed mogelijk door te voeren.  Deze foodconcepten worden altijd zoveel mogelijk gerealiseerd met streek- en seizoensproducten. Deze realisatie vindt soms plaats in volledig ingerichte keukens, maar soms moeten we ook roeien met de riemen die we hebben. Onze keuken op de Methoeve is vrijwel volledig verrijdbaar, dus de benodigde materialen kunnen we ook altijd zelf meenemen naar de evenementenlocatie. Het live-cooking element vind ik ook altijd leuk. Als culinair entertainer kan ik goed de sfeer proeven en heb ik de mogelijkheid om de gasten te vertellen over producten. Deze interactie met gasten van diverse doelgroepen maakt mijn werk erg persoonlijk. Doordat onze evenementen door een groot gedeelte van het land worden georganiseerd komen we telkens op andere plekken. We krijgen kijkjes achter deuren van bedrijven die normaal gesloten blijven. 

WAT MAAKT EEN EVENEMENT IN JOUW OGEN EEN TOP EVENEMENT?

Als F&B manager heb ik vooral mijn focus op food, maar dit moet wel passen bij het totaalbeeld van het evenement. Wanneer de rode draad in alle facetten van het evenement is doorgevoerd is de basis al goed. Tijdens jubilea van bedrijven is het bijvoorbeeld de bedoeling dat het bedrijf zelf centraal wordt gesteld. Door materialen van het bedrijf in te zetten voor de presentatie van het eten kunnen we met de F&B bijdragen aan deze rode draad, zoals we dat ook deden tijdens het 125 jarige jubileum van Witzand. We gebruikten bouwhelmen als saladeschaal, presenteerden stokbrood in emmers en spoten onze mousse uit hun kitspuiten. Voor aanvang van het evenement kijken we samen met de klant naar bruikbare middelen die gebruikt kunnen worden in de presentatie van het eten. Ook de gasten vinden het leuk om te zien hoe wij hun vertrouwde spullen een ander jasje geven.

WAT DOE JE ALS JE NIET AAN HET WERK BENT?

Als F&B manager werk ik vaak op horeca tijden. Hierdoor werk ik vaak op momenten dat mijn familieleden vrij zijn. Als ik vrij ben, ben ik graag bij mijn gezin aan het 'knooi'n bie t hoes'. Samen met mijn drie kids: Jurre, Rutger en Merle en mijn vrouw Saskia woon ik in het mooie Delden. Ik vind het zelf het mooiste stukje van Twente en maak hier dan ook graag een ommetje tijdens het hardlopen. Verder doe ik graag inspiratie op om zo elke keer na te denken over hoe we slimmer en creatiever kunnen werken. 

WAT JE WAARSCHIJNLIJK NIET WEET OVER ARJAN:

Thuis kook ik gewoon normale pot en heb ik een ezel en schaapjes.


SPEED-DATE MET ARJAN:

Stad of platteland? Platteland  

Zaterdag of zondag? Zondag

Theater of bioscoop? Daar vind je me allebei niet

Bier of wijn? Wijn

Pizza of Sushi? Sushi

DOWNLOAD HIER
ONZE GRATIS BROCHURE
brochure Event Creators

Informatie over onze aanpak en de mogelijkheden delen we graag met u. De brochure geeft u, naast de informatie op de website, een goed beeld van wie wij zijn en hoe wij evenementen aanvliegen. 

Vragen over ons bedrijf of benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 

085-1053333
info@eventcreators.nl

Bedankt. De download is hieronder beschikbaar. Wees vrij om contact met ons op te nemen na het bekijken van de brochure.

Event Creators_Brochure_2021.pdf

Download de brochure
verplicht veld
verplicht veld
verplicht veld
verplicht veld